BERE, TURĂ ȘI CULTURĂ – INFORMAȚII UTILE

Călătorie

Microobuzul pornește în data de 19 august, dimineața din Cluj. Drumul durează aproximativ 14 ore.

Rezervare și condiții de anulare

Pentru a vă confirma rezervarea este necesară plata avansului de 300 EUR în contul agenției. Anularea excursiei se face cu următoarele condiții:
● 60 – 40 de zile se va aplica un comision de 50 % din prețul total al excursiei;
● Mai puțin de 40 de zile se va reține prețul total de participare.

Gradul de dificultate

Excursia din Cehia este ușoară. Nivelurile de diferență sunt mici iar distanțele parcurse variază între 40-60 km, întrerupte de plimbări și vizitarea unor centre istorice sau obiective turistice.
Majoritatea traseelor le vom parcurge pe piste de bicicletă marcate, care pot fi piste amenajate, drumuri forestiere sau drumuri publice asfaltate. Drumurile publice sunt sigure, totodată este importantă cunoașterea regulilor de circulație care se aplică la cicliști și ca fiecare participant să poată controla bicicleta pe deplin pentru siguranța lui și celorlalți participanți.

Îmbrăcăminte, echipament necesar, bagaje

Îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, pantofi și geacă sport, impermeabile și respirabile gen Gore-Tex, HyWent, etc. Haine călduroase. geaca de ploaie, ochelari de soare de culoare mai deschisă, cremă solară..
Pentru cele necesare de o zi, noi vă oferim un rucsac mic atașabilă de șa.

Biciclete

Îți oferim posibilitatea de a-ți folosi bicicleta ta proprie transportând-o, sau îți putem oferi una din bicicletele noastre Cross GRX 827 27.5
Prețul excursiei nu scade în caz că optezi să vii cu bicicleta ta.

Cazare

În fiecare din cele 5 nopți ale excursiei, vom fi cazați în hoteluri de 3*-4* situate în zone centrale.

Mâncare

Micul dejun este inclus în prețul excursiei. Restul meselor, nu sunt incluse în pachet. În timpul zilei ne vom opri pentru pauze de masă și gustări.

Vremea în Cehia

Vara, în Cehia este plăcut călduroasă cu o temperatură medie între 20 – 27 °C. Oricând poate să apară însă ploi neașteptate. Temperatura maximă poate varia între 30 – 35 °C.

Fus orar

Madeira folosește UTC +1, adică sunt cu o oră înainte, față de ora noastră

Comunicare

Limba oficială în Cehia este limba cehă. Foarte răspândită este și germana iar engleza este vorbită mai mult de tineri.

Documente

Pentru a intra în țară, cetățenilor români le este de ajuns cartea de identitate. Cetățenii străini trebuie să-și aducă documente în funcție de țara de proveniență.

Personal

Unul sau doi ghizi Traventuria.

Sănătate

De recomandat medicamente generale: durere, febră, crampe musculare, diaree. Ghizii pot oferi prim ajutor de bază, însă nu pot oferi medicamente.

Moneda oficială și cheltuieli

În Cehia, moneda oficială este coroana cehă (CZK). 1 EUR = aproximativ 26 CZK. Se recomandă a avea în jur de 250 EUR bani de cheltuială, care se pot schimba în moneda locală imediat după sosire în țară.

Asigurare

Este obligatorie încheierea unei asigurări de călătorie, care poate fi și asigurare storno în cazul anulării excursiei.

Declarație

În funcție de condițiile meteo nefavorabile sau alte motive neprevăzute, pentru siguranța tuturor participanților, agenția își rezervă dreptul de a schimba ruta sau traseele. În cazul în care numărul participanților nu ajunge numărul minim, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia. În acest caz participanții își primesc banii înapoi, sau pot să-și aleagă o altă excursie.

TRAVENTURIA VĂ UREAZĂ DRUM BUN ȘI DISTRACȚIE PLĂCUTĂ