MADEIRA – INSULA PRIMĂVERII

Ocean, păduri dense și vegetație subtropicală, creste vulcanice de peste 1800 m, cascade, levade și cele mai spectaculoase trasee de drumeții ne așteaptă în Madeira care are mai multe porecle. I se mai spune și Hawaii Europei sau insula primăverii veșnice unde aerul cald și parfumul florilor ne acompaniază încontinuu. Vom face drumeții senzaționale de-a lungul levadelor, care sunt niște canale de apă construite cu scop de irigație, vom străbate trasee spectaculoase cu vederi panoramice către ocean, vom fi vrăjiți de pădurile fermecate ale insulei și vom servi mese delicioase în restaurantele de pe malul mării sau în capitala insulei, plăcut efervescentul Funchal. Să înceapă aventura!

PROGRAM

Ziua 1: Sosire în Funchal

Vom ajunge în Funchal după amiază târziu și după ce ne cazăm, ieșim la cină și la o plimbare de seară.

Ziua 2: Observare de balene, Peninsula São Lourenço

După mic dejun facem o mică ieșire opțională pe mare. Este o introducere perfectă în atmosfera și în bogăția insulei dintr-un unghi total diferit față de ce vom experimenta în următoarele zile.
După balene mergem în punctul cel mai Nord-Estic al insulei care este zona și cea mai atipică față de restul insulei. Culorile dominante sunt doar maroniul roșcat al rocii vulcanice, ceva verde din vegetația mai săracă unde se pot zări totuși niște flori extraordinare și albastrul infinit al mării. Uitându-ne la valurile care se izbesc de perețile de stâncă bazaltică de peste 100 m înălțime, ne lăsăm uimiți și copleșiți de forțele elementare ale naturii.
Lungime traseu și diferențe de nivel: 8 km ↗550 m ↘550 m

Ziua 3: Introducere în lumea levadelor și pădurile fermecate din Fanal

Începem ziua cu o drumeție specială la o levadă și o cascadă care se află în zona de tranziție a speciilor de plante din cauza altitudinii. Se amestecă flora montană alpină cu pădurile de laur care formează un tunel dens natural de-a lungul levadei care ne este și traseul. Lumina care se strecoară prin acest tunel natural împreună cu clocotul apei din levadă, oferă o experiență de neuitat. Ne odihnim un pic la frumoasa cascadă Lagoa do Vento și terminăm traseul la popasul Rabaçal. De aici facem un transfer la un punct de panoramă unde continuăm plimbarea în zona protejată a pădurilor de basm. Va fi o plimbare ușoară într-un loc misterios unde forma copacilor și ceața îți dă senzația că te afli într-adevăr pe un tărâm magic.
Lungime traseu și diferențe de nivel: 11 km ↗370 m ↘670 m

Ziua 4: Traseul Pico – Pico

Am păstrat pentru ziua de azi, una dintre cele mai frumoase trasee montane din Europa. Leagă două vârfuri – Pico do Arieiro (1818) și Pico Ruivo (1862) care este și cel mai înalt punct de pe insulă. Noi începem dinspre Pico do Arieiro și pe cărări înguste, balcoane cioplite, scări, tuneluri și peisaje incredibile ne îndreptăm spre Pico Ruivo. Vom servi o băutură la o cabană de la poalele vârfului după care urcăm. În vreme frumoasă avem o vedere asupra întregii insule cu sătuci, orașe, văi și oceanul infinit în jurul nostru. Coborârea va fi mai ușoară dar la fel de captivantă ca și restul traseului. În drum spre casă ne oprim la cină la una din restaurantele montane din zonă.
Lungime traseu și diferențe de nivel: 8 km ↗800 m ↘1030 m

Ziua 5: Zi de repaus, turul insulei

Piața din Funchal nu trebuie ratată. Vom vedea o varietate incredibilă de fructe, legume și pește. După vizitarea pieței facem transfer în Câmara de Lobos, un fost sat pescăresc care a fost locul preferat și vizitat de mai multe ori de Winston Churchill. Are o faleză cu loc de plimbare, restaurante și o atmosferă memorabilă. După prânz vizităm o cramă unde putem gusta faimosul vin de Madeira. Continuăm spre punctul de belvedere Cabo Girão Skywalk care a fost construit parțial din sticlă. Poți umbla la peste 500 m de înălțime ”doar” pe o foaie de sticlă. Fiind în Madeira, nu poate să lipsească nici o degustare de rom din program așadar mergem și într-o mică distilerie de rom. Terminăm ziua într-una din restaurantele locale după care facem transfer la cazare.

Ziua 6: Levada levadelor: Caldeirão Verde

Ieșirea de azi este o aventură adevărată în jungla subtropicală. Trecem prin cascade, parcurgem secțiuni pe balcoane cu adâncimi înspăimântătoare, trecem tuneluri cu frontalele și din când în când dăm de niște priveliști care ne taie respirația. Traseul acesta are cea mai impresionantă floră dintre drumețiile făcute pe insulă. Ai senzația că în jurul tău e doar apă și junglă și că nu există capăt de linie. La un moment dat însă ajungem la o cascadă spectaculoasă care anunță capătul levadei Caldeirão Verde. Opțional putem continua pe un segment și mai aventuros până la Caldeirão do Inferno, după care ne întoarcem pe același traseu până la o intersecție unde coborâm în satul Ilha.
Lungime traseu și diferențe de nivel: 15 km ↗900 m ↘1300 m

Ziua 7: Plimbarea panoramică Vereda do Lorano

Vom face o drumeție de-a lungul coastei în Nord-Estul insulei. Începem traseul în suburbia orășelului Machico și urcăm până ce dăm cu vederea spre mare. Aici începe spectacolul de panorame inedite. Parcurgem traseul pe o cărare cioplită în stâncă între cer și mare. Coborâm în orășelul Porto da Cruz pentru a servi un prânz pescăresc bine meritat.
După plimbare ne întoarcem în Funchal unde petrecem restul zilei în cadrul unui program liber.
Lungime traseu și diferențe de nivel: 11 km ↗450 m ↘550

Ziua 8: Plecarea acasă

Până la zbor și transfer către aeroport mai putem face ultimele cumpărături, ultima plimbare, un cappuccino și luăm adio de la Funchal și Madeira.

OBIECTIVE

 • Funchal

 • Peninsula São Lourenço

 • Pădurea și parcul național Fanal

 • Vârfurile Pico Ruivo și Pico do Arieiro

 • Levada Caldeirao Verde

 PREȚUL CUPRINDE

 • Cazare – 7 nopți în hotel de 3* în zona centrală Funchal

 • 7 mic dejunuri

 • Deplasarea pe insulă cu busuri închiriate

 • Ghidaj și organizare – Traventuria

 PREȚUL NU CUPRINDE

 • biletul de avion
 • restul meselor decât mic dejun
 • intrări și programe facultative
 • asigurare de călătorie și alte cheltuieli personale

 PREȚUL CUPRINDE

 • Cazare – 7 nopți în hotel de 3* în zona centrală Funchal

 • 7 mic dejunuri

 • Deplasarea pe insulă cu busuri închiriate

 • Ghidaj și organizare – Traventuria

 PREȚUL NU CUPRINDE

 • biletul de avion
 • restul meselor decât mic dejun
 • intrări și programe facultative
 • asigurare de călătorie și alte cheltuieli personale
Madeira mountain

INFORMAȚII UTILE

2 – 9 aprilie

950 EUR + bilet de avion

* Se plătește un avans de 400 EUR. Restul plății se va face cu 60 de zile înainte de plecare