MADEIRA – INFORMAȚII UTILE

Călătorie

Deplasarea se face individual. Se pot cumpăra bilete cu zbor direct Budapesta – Funchal sau cu escala din München sau Londra.

Rezervare și condiții de anulare

Pentru a vă confirma rezervarea este necesară plata avansului de 400 EUR în contul agenției. Anularea excursiei se face cu următoarele condiții:
● 60 – 40 de zile se va aplica un comision de 50 % din prețul total al excursiei;
● Mai puțin de 40 de zile se va reține prețul total de participare.

Gradul de dificultate

Programul din Madeira poate fi parcursă cu o condiție fizică medie. Nu recomandăm această excursie persoanelor care suferă de claustrofobie sau rău de înâlțime.

Îmbrăcăminte, echipament necesar, bagaje

Geacă impermeabilă, pantaloni drumeție, bocanci drumeție impermeabilă, încălțăminte de rezervă trekking, îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, haine călduroase gen polar, șapcă, bandană sau pălărie de drumeție, sandale trekking, costum de baie.

Rucsac de zi aprox 30 l, ochelari de soare, cremă solară, bețe de trekking, bodon/sticlă outdoor, frontală cu baterie de rezervă, medicamente personale sau considerate necesare.

Vă recomandăm ca în rucsacul de zi să vă puneți obiectele absolut necesare de trekking (geacă impermeabilă, frontală, pulover) ca în caz că bagajul de cală se pierde sau ajunge cu întârziere, să puteți participa la primele drumeții.

Cazare

În fiecare din cele 7 nopți ale excursiei, vom fi cazați la 15 minute de plimbare de centrul orașului Funchal într-un hotel de 4 stele.

Mâncare

Vor fi mai multe zile când veți avea nevoie să vă pregătiți  sandwișuri. Veți fi atenționați din timp să vă faceți cumpărăturile necesare. Cinele vor fi servite în Funchal. Madeira oferă o varietate largă de măncâruri pescărești care merită incercate și savurate. O cafea este 2-3 EUR și o cină completă aproximativ 15-20 EUR.

Vremea în Madeira

Clima este subtropicală umedă și relativ constantă pe tot cursul anului. Temperatura medie este  23 °C.  Lunile cele mai fierbinți sunt Iulie, August și Septembrie când temperatura medie este 25 °C.

Fus orar

Madeira folosește UTC +0, adică sunt cu două ore înainte față de ora noastră

Comunicare

Limba oficială în Madeira este portugheza. În marea majoritate a localurilor se vorbește o engleză acceptabilă.

Documente

Pentru a intra în țară, cetățenilor români le este de ajuns cartea de identitate. Cetățenii străini trebuie să-și aducă documente în funcție de țara de proveniență.

Personal

Unul sau doi ghizi Traventuria și șoferul local.

Sănătate

De recomandat medicamente generale: durere, febră, crampe musculare, diaree. Ghizii pot oferi prim ajutor de bază, însă nu pot oferi medicamente.

Moneda oficială și cheltuieli

În Madeira, moneda oficială este EUR. Se recomandă aproximativ 250 – 300 EUR, bani pentru cheltuieli.

Asigurare

Este obligatorie încheierea unei asigurări de călătorie, care poate fi și asigurare storno în cazul anulării excursiei.

Declarație

În funcție de condițiile meteo nefavorabile sau alte motive neprevăzute, pentru siguranța tuturor participanților, agenția își rezervă dreptul de a schimba ruta sau traseele. În cazul în care numărul participanților nu ajunge numărul minim, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia. În acest caz participanții își primesc banii înapoi, sau pot să-și aleagă o altă excursie.

TRAVENTURIA VĂ DOREȘTE DUM BUN ȘI DISTRACȚIE PLĂCUTĂ