OLANDA – INFORMAȚII UTILE

CĂLĂTORIE

Microbuzul pornește cu bicicletele și cu cei care doresc să vină cu microbuzul cu o zi înainte, în data de 12 Aprilie, din Cluj. Drumul durează aproximativ 24 de ore. Se poate veni și individual direct la locul de cazare sau la aeroportul din Eindhoven de unde oferim transfer. Locația de cazare se află la 19 km de aeroportul Schiphol din Amsterdam de unde se poate ajunge cu taxi sau tren. La cerere, agenția vă poate ajuta la rezervarea biletului de avion și ulterior comunicarea exactă a locației. În cazul sosirii individuale, prețul excursiei nu scade.

REZERVARE ȘI CONDIȚII DE ANULARE

Pentru a vă confirma rezervarea este necesară plata avansului de 400 EUR în contul agenției. Anularea excursiei se face cu următoarele condiții:
● 60 – 40 de zile se va aplica un comision de 50 % din prețul total al excursiei;
● Mai puțin de 40 de zile se va reține prețul total de participare.

GRADUL DE DIFICULTATE

Excursia din Olanda este ușoară. Practic nu sunt niveluri de diferență iar distanțele parcurse variază între 40-60 km, întrerupte de plimbări și vizitarea unor centre istorice sau obiective turistice.
Majoritatea traseelor le vom parcurge pe piste de bicicletă special amenajate. Foarte rar vom pedala pe drumuri publice, care oricum sunt sigure deoarece cultura și toleranța față de bicicliști în Olanda este foarte ridicată.
Totodată este importantă cunoașterea regulilor de circulație care se aplică la cicliști și ca fiecare participant să poată controla bicicleta pe deplin pentru siguranța lui și celorlalți participanți..

BICICLETE

Îți oferim posibilitatea de a-ți folosi bicicleta ta proprie transportând-o, sau îți putem oferi una din bicicletele noastre Cross GRX 827 27.5
Prețul excursiei nu scade în caz că optezi să vii cu bicicleta ta.

ÎMBRĂCĂMINTE, ECHIPAMENT NECESAR, BAGAJE

Îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, pantofi și geacă sport, impermeabile și respirabile gen Gore-Tex, HyWent, etc., haine călduroase..
Echipament recomandat ar fi un rucsac mic pentru geaca de ploaie și fructe sau sandviș, ochelari de soare de culoare mai deschisă,, cremă solară, eventual umbrelă sau pelerină.

CAZARE

În fiecare din cele 7 nopți ale excursiei, vom fi cazați într-un camping care se află în mijlocul unui parc, cu posibilitate de plimbare sau jogging. Bungaloul are două dormitoare cu câte două paturi duble sau twin și câte o baie, terasă, bucătărie și WiFi.

MÂNCARE

Mesele nu sunt incluse în pachet. Pe teritoriul campingului este cafenea, restaurant și un magazin mic alimentar de unde se pot procura alimentele de bază. De obicei micul dejun și cina le servim la cazare din cumpărăturile făcute la supermarketul din apropiere iar prânzul îl servim pe traseu.

VREMEA ÎN OLANDA

Primăvara, în Olanda este impredictibilă. În fiecare moment poate să vină o ploaie trecătoare de câteva minute după care apare soarele. Asta se poate întâmpla în repetate rânduri în timpul zilei. Trebuie să fim pregătiți pentru ploi scurte și trecătoare.. Ploile lungi și torențiale nu sunt probabile. Olanda fiind o țară fără prea multe dealuri sau munți, ne putem aștepta și la vânt, mai ales pe malul mării.
Temperatura în timpul zilei poate varia de la 14-22 °C, cea mai mica temperatură ar putea fi 8-10 °C.

FUS ORAR

Olanda folosește UTC +1, adică sunt cu o oră înainte față de ora noastră

COMUNICARE

Limba oficială în Olanda este olandeza, dar toată lumea vorbește engleză. Foarte răspândită este și germana sau franceza.

Documente

Pentru a intra în țară, cetățenilor români le este de ajuns cartea de identitate. Cetățenii străini trebuie să-și aducă documente în funcție de țara de proveniență.

PERSONAL

Doi ghizi Traventuria și doi șoferi.

SĂNĂTATE

De recomandat medicamente generale: durere, febră, crampe musculare, diaree. Ghizii pot oferi prim ajutor de bază, însă nu pot oferi medicamente.

MONEDA OFICIALĂ ȘI CHELTUIELI

În Olanda, moneda oficială este EUR. Se recomandă aproximativ 250 – 300 EUR, bani pentru cheltuieli.

ASIGURARE

Este obligatorie încheierea unei asigurări de călătorie, care poate fi și asigurare storno în cazul anulării excursiei.

DECLARAȚIE

În funcție de condițiile meteo nefavorabile sau alte motive neprevăzute, pentru siguranța tuturor participanților, agenția își rezervă dreptul de a schimba ruta sau traseele. În cazul în care numărul participanților nu ajunge numărul minim, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia. În acest caz participanții își primesc banii înapoi, sau pot să-și aleagă o altă excursie.

TRAVENTURIA VĂ DOREȘTE DUM BUN ȘI DISTRACȚIE PLĂCUTĂ