ÎN URMA SAȘILOR

Păduri întunecate, pășuni întinse, văi abrupte, sate pitorești. Astea ar fi cele patru definiții esențiale care ar caracteriza Pământul Crăiesc dacă ar fi să numim doar patru. Evident, este mult mai mult decât atâta. O zonă care te duce înapoi în timp, unde bisericile fortificate, dealurile viticole părăsite și arhitectura specifică locului te face să te simți într-adevăr într-un loc într-adevăr special. În secolul XII la invitația regelui Géza al II. – a au apărut primii coloniști sași lăsând în urmă o moștenire culturală absolut fascinantă. Vom descoperi aceste minunății în cadrul unei excursii de bike & hike cu mâncare bună și oameni extraordinari

4 iulie: Sosire individuală la Richiș

Prima noastră cazare va fi la Richiș. Este un sat reîmprospătat de străini care au fost fermecați de atmosfera locului. Prima persoană a fost o olandezoaică care a rămas și și – a pornit o afacere. Au urmat-o alții iar acum este o comunitate întreagă. Vom sta în fosta parohie evanghelică care funcționează ca și pensiune.

Cazare: Richiș

5 iulie: Richiș – Mălâncrav /🚴25 km,🚶5 km/

După micul dejun pedalăm spre Biertan unde ne vom opri la biserica din Biertan care este cea mai spectaculoasă dintre bisericile fortificate și a fost recunoscută și inclusă prima pe lista patrimoniului UNESCO. După Copșa Mare urmează o secțiune off road până-n Nou Săsesc unde ne așteaptă prânzul.

De la Nou Săsesc urmează o plimbare foarte frumoasă de aproximativ 1.5 h la Mălâncrav unde ne vom caza la conacul Apafi și casele MET.

6 iulie: Mălâncrav – Sighișoara /🚴35 km/

Biserica din Mălâncrav este una din cele mai importante biserici mulțumită picturilor sale murale care sunt cele mai bine păstrate din Transilvania. Conacul Apafi situat lângă biserică cu o vedere formidabilă peste vale creează o atmosferă inedită. Biciclim spre Florești și mergem la Criș off road într-o vale superbă. Vizităm castelul Criș care este cel mai frumos castel în stil renascentist din Transilvania. Prânzul ni-l va servi Florin în jurul satului Stejăreni în formă de picnic.

Cazare Sighișoara.

7 iulie: Sighișoara – Criț /🚴30 km,🚶5 km/

După micul dejun urmează o urcare lungă ca să ieșim din Sighișoara. În pădure dăm de pista construită de fundația ADEPT. Pistă de SGL trail care străbate pădurile și pășunile până la Viscri. Vom servi prânzul la Anca și Charlie. Un cuplu româno-francez care ne vor primi cu varză á la Cluj de vis. După prânz pedalăm până la Cloașterf unde lăsăm bicicletele și urmează o plimbare splendidă până la Criț. Cina ne va fi servită de Rozi și Nicu.

8 iulie: Criț – Viscri /🚴30 km,🚶5 km/

Va fi o dimineață mai lejeră care începe cu o plimbare spre Meșendorf. Prânzul îl vom servi la Adi și Oana care s-au mutat din București la Meșendorf și fac brânză maturată. După prânz, pedalare pe pășune către Viscri. Ne oprim la ferma lui Valer și terminăm tura pe probabil cea mai frumoasă potecă din țară. SGL trail în pădure, pedalat pe pășune cu Munții Făgăraș în îndepărtare. Sosim la Viscri după amiază înainte să vină vacile, care este cel mai important eveniment de seară din viața rurală.

9 iulie: Transfer la Richiș

Începem ziua cu o pedalare opțională de dimineață. După micul dejun vizităm biserica și un meșter local care se ocupă de împâslire după care vă ducem înapoi la mașini.

OBIECTIVE

 • Biserica Fortificată Biertan (UNESCO)
 • Biserica Fortificată Mălâncrav
 • Platoul Breite
 • Biserica Fortificată Viscri

PREȚUL CUPRINDE

 • Toate mesele
 • Cazare (5 nopți în case de oaspeți autentice săsești)
 • Transportul biței tale
 • Asistentă pe toată durată excursiei
 • Închirierea bicicletei  GRX 827 27.5 (Prețul nu scade dacă vii cu bicicleta ta)
 • Ghidaj și organizare
 • Intrare la biserici și alte obiective
 • Prețul nu cuprinde: deplasarea la Richiș și alte cheltuieli personale

4 – 9 Iulie

670 EUR

* Se plătește un avans de 300 EUR. Restul plății se va face cu 40 de zile înainte de plecare